Thursday, 11 August 2011

Preview Movie : KARIPAP-KARIPAP CINTA

                  

Syarikat produksi filem KARIPAP-KARIPAP CINTA telah menjemput para sahabat-sahabat blogger dan juga wartawan untuk menjayakan Majlis Tayangan Eksklusif Karipap-Karipap Cinta dan Majlis Berbuka Puasa pada hari ini 10 August 2011 bertempat di eCurve , Damansara.

KARIPAP-KARIPAP CINTA akan ditayangkan dipawagam 
semasa Hari Raya yang bakal tiba tak lama lagi.

Antara barisan-barisan pelakon Karipap-Karipap Cinta
: Gambit Saifullah, Mellia Aimellia, Syawal Ruslan, Eman Manan, Elyas Iskandar,Syamira Azmil, P.Jagen & ramai lagi.

video
Persembahan eksklusif oleh Ana Rafali :)


Majlis berbuka puasa 

karipap berbentuk hati.. Yes,it is Karipap-Karipap Cinta !!

Eman Manan , Ana Rafali & The Director Othman Hafsham

Wednesday, 27 July 2011

Saturday, 23 July 2011

JOM LEPAK KAT CAMBODIA

7-10 July 2011 yang lepas , Faculty Built Environment College aku telah mengadakan STUDY TRIP TO CAMBODIA ..


Takde lah jauh mane pun,
dua jam atas burung malaysia kapal terbang sampai lah...
macam dari KL nak ke IPOH je .. 

1st and 2nd day kitorang bertawaf kat SIEM REAP 
and 3rd and 4th day kitorang merayau kat PHNOM PENH~


Oke , tak nak tulis panjang2,bukannye hangpa bace pun kan.. hehe

Jom tengok gambar2 nye..

1st day (Siem Reap)

macam kat Kedah kan.. 

yang ni namanya ulat sutera, direbus untuk mengambil benang sutera dari badannye...
tapi ulat ni boleh dimakan,dan boleh membuatkan kita awet muda wor..
aku pun dah try makan seekor,rasanya macam jagung ouhh... hee
tak percaye?!!tengok gambar kat bawah ni~
nahh~dah percaya sekarang?

basikal pun~safety 1st !!!!


BAKHENG HILL
panjat punye panjat~tu dia,dah sampai kat puncak ~



2nd day (Siem Reap)

SMILING BUDDHA TEMPLE

sape yang ade tengok ceter TOMB RIDER tahu lah tempat nie.. :D
pokok nya ia besar bangat seyh !!

THE BEAUTIFUL ANGKOR WAT ! ! !
sunset and reflection of angkor wat (teruja)
sebelum ni dapat tengok dalam buku teks sejarah tingkatan 3,4 tapi sekarang da dapat tengok depan mate wor..


3rd day (Phnom Penh)

ROYAL PALACE PHNOM PENH

 TRAFFIC SEPANJANG JALAN2 DI PHNOM PENH



4th day (Phnom Penh)

 TERBANG BALIK KE TEMPAT JATUH BASIKAL


Overall tempat ni memang best, banyak tempat2 bersejarah 
walaupun sejarah aku dapat C+ je...hehe

Kat Siem Reap tempat dia macam kampung, 
dan kat situ lah terletaknye angkor wat dan temple2 yang lain..
kat sini tak pernah nampak bagunan2 tinggi..huhu

Kalau kat Phnom Penh, tempat nye lebih kepada bandar and 
banyak bangunan2 yang tinggi ade kat sane...


Oke lah, kalau nak ceter sampai tahun 2020 pun tak habis, WALLAHUALAM~


ADIOS

Monday, 18 July 2011

CONTOH LELAKI MEMAKAI SHAWL

Mesti hangpa semua nak tengok macam mane cara-cara lelaki pakai shawl..

Sape yang tak tau amende tu shawl boleh la pakai mommy google cari sendiri..
Sape cakap lelaki tak bole pakai shawal..meh tengok kat bawah ni gambo2 lelaki yang memakai shawl .. heee


lawa kan,orangnye pun boleh tahan,dia still single .. nah amik FB dia } RAHIM AHMAD

ade lagi gambo2 .. jangan malu segan yeah... 




yang ni ala-ala ustazah yang pemalu



yang ni pulak ala-ala taliban.. :D


ni minah arab tersesat kat KLMU

okay lah... tak boleh letak banyak -banyak nanti ade yang nak ngorat dia pulak kan.. haha
Sekali lagi ,nama dia Rahim Ahamad .. ni ha Facebook nye ...rajin-rajin add lah dia..  :))

Just For Fun :D
Sekian Wallahualam.

ADIOS

Sunday, 17 July 2011

GRADUAN ASPIRE 2011

Graduan Aspire 2011 telah menjemput Sahabat Blogger untuk bekerjasama dengan pihak 1Tube untuk menjayakan program Graduan Aspire yang diadakan pada 16 % 17 July 2011 di KL Convention Centre .

Bukan tu je, ade "Career Talk" bersama Hans Isaac, Harith Iskander, Jason Lo dan Joel Neoh ..
(16/7) Gambar tak berape clear,pakai HP je..lainlah diorang pakai DSLR kan.. hee

(17/7) Ade Talk bersama ABANG NARA ..sape yang tak kenal memang katak di bawah batu  @#$%^(*&^..
      
Ni ha gambo nye~

Lepas tu ade persembahan bertenaga dari ASWARA ..
Best gilak lah performance diorang~

Dan yang paling penting sekali..
Tu dia~hangpa semua jangan jeles.. :D

Overall event ni memang RAW habis !

ADIOS


Saturday, 2 July 2011

WALLAHUALAM !

Tajuk pun WALLAHUALAM kan ,
maksudnye tuhan sajalah yang tahu .
Oleh sebab ni blog yang 1st from me@Amirul Amin ,
and kome2 mesti nak tahu kenape pilih nama WALLAHUALAM kan ..

tersebutlah al-kisah~

11 JUN 2011 cik Yana Nana KoKo ajak aku tengok ceter KL GANGSTER ,
dan beberapa membe yang lain ..
and time tu pulak ada blogger gathering kat TS a.k.a Times Square lah .
So, lepas habis tengok ceter KL GANGSTER ,
cik Yana Nana KoKo pun heret aku sekali pegi kat tempat blogger gathering,

sekali kena ICE BREAKING SESSION(sesi memperkenalkan diri) laaa~  
mau tak tercirit longgar lutut..
mana tak nye,dah nama pun BLOGGER GATHERING kan
masing2 perkenalkan diri+umur+URL BLOG =.='
time tu mana ada blog lagi,tu yang sakit tu..

cerita dia macam ni -
giliran aku ke? ohemgee~
"nama saya : Nor Amirul Amin .. panggil je Mirul
tinggal kat jalan ipoh
belajar kat KLMU
umur 19 tahun
url blog wallahualam.blogspot
pilih nama wallahualam sebab saya x de blog lagi
"   @_@
hohoho..itu dia flashback saya...

Tulah sebab kenape link url blog ni bernama WALLAHUALAM 
sebab kan tu , aku dapat hadiah free2 je dari admin yang buat gathering tu
katanya hadiah untuk blogger paling sempoi time ICE BREAKING,
tak sangka aku dapat ,padahal time tu belum jadi blogger lagi,
hadiah tu berupa jam berwarna biru ,cantik ouh..orang bagikan..hee
thank you so much lah ~

PENDEK KATA : MEMANG BEST LAH BLOGGER GATHERING TU !

ADIOS